nl2

Földrajz Szakmódszertani Konferencia

Meghívó 

A Nyíregyházi Egyetem Turizmus és Földrajztudományi Intézete és a Magyar Földrajzi Társaság Nyírségi Osztálya tisztelettel meghívja Önt és kedves munkatársait, tanítványait az Így tanítom a földrajzot – korszerű és hagyományos módszerek a földrajzoktatásban című földrajz szakmódszertani konferenciára.

A konferencia célkitűzése: A konferencia fórumot kíván biztosítani az oktatók, tanárok, kutatók, szakemberek és hallgatók számára, hogy bemutathassák és megvitathassák módszertani ötleteiket, jó gyakorlataikat, tapasztalataikat, illetve kutatási eredményeiket. A rendezvény az eredmények formális, prezentációkban való közzététele mellett a kötetlen eszmecserének is teret kíván biztosítani.

A konferencia tematikája:

a földrajztanítás megújuló módszertani kultúrája, a földrajztanítás aktuális kérdései, élményalapú földrajztanítás.

A konferencia helye és ideje:

Az előadóülés a Nyíregyházi Egyetemen (4400 Nyíregyháza, Sóstói út 31/b.) kerül megrendezésre 2023. április 20-án (csütörtök), ahol a rendezvény megnyitóját és plenáris előadásait követően, 15 perces szekcióelőadások keretében kerülnek bemutatásra a jelentkezők által elért kutatási eredmények.

Jelentkezés a konferenciára:
A részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi linken tudnak:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=KaJ7cwdEyUK-EZ2VQy6…

Határidők:

Regisztráció határideje: 2023. március 20.
A végleges program összeállítása: 2023. április 5.

Fakultatív programlehetőség:
Szakmai kerékpáros túrát tervezünk Nyíregyháza nyugati téréségében a konferenciát követő péntek délután (április 21. 14:00-tól). Indulás a Nyíregyházi Egyetemről. A túra 25 km, körülbelül 3 óra. Szükség esetén kerékpárkölcsönzést térítés ellenében tudunk biztosítani (e-bike kerékpárt is).
Szállás: A résztvevők számára elsősorban az egyetem területén lévő Bessenyei Hotel, valamint a Hotel Sandra Ifjúsági Szálló igénybevételét ajánljuk.

Kapcsolattartás:

Minden kedves jelentkezőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

Programfüzet letölthető innen: Program